Cevapcici

Posted: 2009.06.18. 10:47

Hozzávalók:
1 kg vegyes darálthús
2 közepes fej hagyma
8 fokhagymagerezd
1 ek só
2 ek paprika-őrlemény édesnemes
1 kk paprika-őrlemény erős
2 kh chili por
3 kh bors
2 ek majoranna
2 ek tárkonyos mustár
1 tojás
olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk
- Majd nagyon finomra aprítjuk
- A fokhagymát meghámozzuk és összenyomjuk
- A húst egy tálba tesszük
- Az összes fűszert és a tojást hozzáadjuk
- Kézzel jól átgyúrjuk, hogy minden jól elkeveredjen
- Egy deszkán egy nagyméretű kés segítségével egy tömör, téglatestet formázunk (kb. 6 cm széles és 3 cm magas)
- A masszát jól össze kell nyomni, különben a cevapcici főzés közben szétesik
Tipp: hogy jobban tudjuk vágni, kb. fél órára a mélyhűtőbe tehetjük a téglatestet
- Egy késsel kb. 3 cm vastagságú darabokra vágjuk
- A húsból egyforma nagyságú hengereket formázunk
- Egy serpenyőben olajat forrósítunk
- A chevapcicit belehelyezzük
- A cevapcicit újra és újra megforgatjuk, amígy minden oldalról ropogósra sül
- Fontos: ez némi türelmet igényel, merrt a hús általában folyadékot veszít. Növelje a hőmérsékletet, hogy a folyadék elpárologjon. Ezenkívül folyamatosan forgassa, különben a húsdarabok könnyen leragadnak és odaégnek. Kb. 10 perc alatt elkészül az étel.

Készíthetünk mellé hagymás mustárt
Elkészítés:

- A hagymás mustár készítéséhez először megmossuk és meghámozzuk a hagymákat.
- Végül jól elkeverjük a mustárral

CsatolmányMéret
cevapi.jpg33.37 KB

Cevapcici

  • amca
  • 01/31/12
  • 2017.11.30. 21:57

Bog.
Odlicno !
Dobar tek.
amca

Cevapcici

  • 2017.01.20. 11:08

Mi egyszerűbben csináljuk, lévén ez is tipikus szegényember étele volt nem cifrázzuk. Születése egyértelműen a maradék húsok felhasználása volt, erős fűszerezéssel fedve a már "nem friss" húst.. Marha, sertés és bárányhúst egyenlő arányban összedarálunk, belekeverünk sót, borsot, kakukkfűvet, paszírozott fokhagymát és apróra vágott vöröshagymát. Hagymakrém nem jó! Meg persze szódabikarbónát. Egy nap pihentetés után jó forró rostlapon kisütöm. Fűszermennyiséget nem írok, mert mindenkinek más az ízlése, illetve ha magamnak csinálom a bárány hús nem 1/3-ad, hanem fele!
Az összeérést segíti, ha a fűszereket egy pohár forró vízben előre összekeverem.