Vélemények az oldalról

Posted: 2009.07.13. 23:04

Várjuk javaslataitokat, véleményeteket az oldalról! Természetesen a jó ötleteket igyekszünk megvalósítani!

nyelvkönyv

 • 2011.02.21. 12:40

Sziasztok!
Gábor által leírtakon kívül jánlom mindenkinek:
Jakimovski S. Judit: Feladatgyűjtemény az alapfokú szóbeli horvát nyelvvizsgákhoz
c. könyvét (társalgás, szituációk, képleírások)
Lectum Kiadó
Jó tanulást!
Lilla

Magyar-Horvát Audio Útiszótár Akadémiai Kiadó

 • 2010.12.02. 19:43

Sziasztok!

Újabb jó hírrel jelentkezem a nyelvtanulók számára, nem régen jelent meg CD melléklettel, a Magyar-Horvát Audio Útiszótár. Tartalmazza az alapfokú horvát nyelvű társalgáshoz szükséges szókincset, mely egy horvátországi utazáskor minimálisan szükséges!
- 20 fejezet
- Több mint 600 szó és mondat.
- A legfontosabb témakörök szavai és mondatai.
- Magyar és eredeti horvát kiejtés.
- Nyelvtanuláshoz jól felhasználható, mert életszerű mondatokból áll és garantált a sikerélmény, ami kezdésnél nagyon fontos.

Középfokú nyelvkönyv megrendelése és horvát nyelvtanfolyamok !

 • 2010.11.10. 19:01

Sziasztok !

Szeretném pontosítani a tegnap leírtakat, hogy lehet a középfokú horvát nyelvkönyvet megrendelni. Köszönettel tartozom a Croatica Kht. igazgatójának Horvát Csaba Úrnak segítőkész hozzáállásáért! Bemásolom nekem küldött válaszát.

Tisztelt Hídvégi Úr!
A könyv a croatica [at] croatica [dot] hu címen rendelhető és utánvétellel szállítjuk. A Croatica nyelvstúdió is szervez nyelvtanfolyamot a székházunkban www.horvatnyelvtanfolyam.hu minden friss információ megtalálható. Üdvözlettel: Horváth Csaba igazgató

Üdvözlettel: Hidvégi Gábor

Köszönjük

 • 2010.11.10. 19:08

Kedves Gábor!

Nagyon köszönjük a hasznos információt minden horvátul tanulni akaró látogatónk nevében!

Üdvözlettel: Kovács Miklós

Horvát nyelv középfokon !

 • 2010.11.08. 21:17

Sziasztok !

Felmerült a nyelvtanulók igénye már többször is ,hogy tovább szeretnének lépni az alapfokon. A Croatica Kiadó megjelentette a legújabb nyelvkönyvét amely szinte egyedüli a maga nemében. Ide másolom a válaszlevelet amit az igazgató Úrtól kaptam,
ezzel kapcsolatban:

A Horvát nyelv középfokon I.-II. nyelvkönyvek ára: 6200,-Ft ( I. kötet: 3700,-Ft II. kötet: 2500,-Ft )
Bevezető ár 2010. december 31-ig: 5.500,-Ft
Rendelhető a kiadónál.

Üdvözlettel: Horváth Csaba igazgató

Remélem most már ez sokat könnyít a nyelv tanulásban, hisz eddig szinte elérhető könyv nem is létezett.

Üdvözlettel: Gábor

Nyelvünk.

 • 2009.07.18. 06:09

Sziasztok !

A " Beszélsz horvátul ? "szavazás kapcsán anyelvtanúlással kapcsolatos elképzeléseimet szeretném közre adni.

Már több éve rendszeresen hallgatom a tambura zenét és bennem is felmerült a nyelvtanulás igénye. Sokat gondolkoztam rajta, leírom gondolataimat. A könnyen elérhető tankönyv a magyarországi horvát gimnáziumok előkészítő (nulladik) osztályos tanulóinak írt könyv és nem utolsósorban azoknak ,akik egyéni úton akarják elsajátítani a horvát nyelv alapjait. Szeretném megjegyezni, hogy napjainkban horvát nyelvtanfolyam többnyire Budapesten van, ha van !!!! A könyv, Janja Zivkovic –Mandic HORVÁT NYELV ALAPFOKON TANKÖNYV ÉS MUNKAFÜZET. A Nemzeti Tankönyvkiadó adja ki www.ntk.hu . Megrendelhető és házhoz szállítja a Posta én is így vettem meg. Egyetlen probléma a könyvhöz kapcsolódó hanganyag. Nekem sikerült ehhez hozzá jutnom a magyarországi horvátok segítségével. Amit most is megköszönök! Az interneten találtam a nyelvtanulással kapcsolatos blogot és ott felajánlottam, akit érdekel, elküldöm neki a másolatot, hogy én is segíthessek. Voltak jelentkezők. Röviden ennyit bevezetőként. Abban a reményben, hogy valami felhasználható belőle

Miután alapfokról van szó. Nyelvtanárnak olyan személy,tökéletesen megfelel aki anyanyelvi szinten tud horvátul és van érzéke a nyelvtanhoz.

1. A kazettán lévő hanganyagot a homelapon mindenki elérhetné.
2. A munkafüzet feladatait „tanárunk ” kijavítaná, ha elküldenénk neki. A kijavított feladatokat meg lehetne tekinteni az interneten. Hisz abból mindenki, tanulhat.
3. Kérdéseket tehetnénk fel írásban és a válasz a home lapon elolvasható. Természetesen ez Skype felhasználásával is elképzelhető.
4. Én nem vagyok híve, annak hogy az egyéni kérdéseket más ne olvassa el. Hisz a nyelvóra a valóságban egy kis közösségnek nyilvános, valamint a később bekapcsolódok is tanulhassanak belőle.
5. Én is érzem az érdi horvátok között az összetartozást, amit legjobban kifejezni Thompson Lijepa li si dalából vett idézettel, tudok Jedna dusa a nas dvoje . Azért írtam ide mert ezzel a szemlélettel minden megoldható.
6. Természetesen a nyelvórát a Skype vagy az MSN felhasználásával akár még élővé is tehető, az interneten rögzíthető , de ez csak egy példa. A lehetőségek végtelenek.....

Pozdrav! Bog! Bog!

Gábor

Hanganyag

 • 2010.10.21. 20:06

Sziasztok!

Engem is nagyon érdekelne az a bizonyos hanganyag! Ha megvan vkinek, elküldené?

Hálás Köszönet!

üdv
Timi

Hanganyag

 • 2010.09.19. 10:13

Kedves Gábor!

Érdeklődni szeretnék, hogy a Horvát nyelv alapfokon című tankönyvhöz még rendelkezésedre áll e a hanganyag, illetve tudnál e segíteni, honnan lehetne ezt a legegyszerűbben megszerezni...

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Brigi

hanganyag

 • 2009.09.19. 22:46

Szeretném én is megszerezni a tankönyv hanganyagá...Tudnál segíteni?

Én nem vagyok horvát, de már

 • bea
 • 07/25/09
 • 2009.07.25. 18:50

Én nem vagyok horvát, de már rég óta nagyon szeretnék megtanulni horvátul. Mikor ezt a bejegyzést megtaláltam, nagyon megörültem neki, és azonnal regisztráltam ide. Van ugyan egy szép szines nyelvkönyvem, de nem hiszek benne, hogy autodidakta módon meg lehet tanulni egy nyelvet. Viszont így csoportosan, az interneten keresztül egy segítővel, aki kijavítja a hibákat és nem tanuljuk meg eleve rosszul, és esetleg még a kiejtésben is tud segíteni, és ilyen jó "igazi" nyelvkönyvvel jó eséllyel indulnánk a nyelvtudásért. Úgyhogy engem nagyon érdekel ez a dolog, és nagyon bízom benne, hogy beindul! ... és hogy nem haragszotok, hogy kívülállóként csatlakoztam hozzátok!

Horvát nyelvlecke

 • 2009.07.28. 13:56

Kedves Bea, Gábor és minden érdeklődő!

Nagyon fontosnak tartjuk a horvát nyelv megőrzését és továbbadását, és mindenkinek örülünk, aki el akarja sajátítani a nyelvet. Már tervben ill. előkészületi fázisban van a "Horvát nyelvlecke" rovat, és remélem, hogy minél előbb el tudjuk indítani. Igyekezni fogunk úgy összeállítani, megszerkeszteni a rovatot, hogy az minél jobban szolgálja a horvát nyelvet tanulni vágyók igényeit.
Az oldal kétnyelvűvé (magyar-horvát) tételét is mielőbb meg akarjuk valósítani. Ennek egyelőre főleg technikai akadályai vannak, de reméljük hogy sikerül orvosolni.
Gábornak nagyon szépen köszönjük az ötletet, tippeket és hanganyagot! Beának pedig nagyon sok sikert és kitartást kívánok a horvát nyelv elsajítításához!

Kovács Miklós